Приятел на Рууни скри, че е с COVID-19 и му отиде на гости

Уейн ще си направи тест за коронавирус тези дни, се казва в изявление на говорителя на футболиста

Свят
16:20 - 18 Октомври 2020
1739
Приятел на Рууни скри, че е с COVID-19 и му отиде на гости

Бившият английски национал и настоящ футболист на "Дарби Каунти" Уейн Рууни е играл в последния мач на своя тим, въпреки че е бил в контакт със заразен с COVID-19. Това съобщават английските медии, като уточняват, че нападателят няма вина в случая и е бесен заради премълчаното от своя приятел - Джош Бардсли.

Всъщност Рууни поканил в дома си Бардсли, за да получи подарък - скъп часовник. С продажбата на аксесоари се занимава компанията, собственост на въпросния господин, който е брат на футболиста на "Бърнли" Фил Бардсли.

Според говорителя на нападателя на "Дарби Каунти", в същото време (на 15 октомври) Джош е бил уведомен от британските власти, че трябва да се тества, тъй като е бил контактен на заразен с коронавирус, и да остане в дома си. Ден след като поднесъл подаръка и негова проба се е оказала положителна.

Без да знае тези подробности, Рууни е продължил да тренира със съотборниците си и дори игра пълни 90 минути в мача срещу "Уотфорд", загубен от "Дарби" с 0:1.

"Уейн се срещна за кратко с Джош Бардсли в дома си в четвъртък. Той не беше уведомен преди или по време на тази визита, че Джош е бил тестван. Ако беше наясно, че властите са се свързали с Джош или че е заразен, Уейн щеше да отмени гостуването му. Той е разочарован, че заедно със семейството си и клуба е поставен в позиция, в която изглежда, че нарушава правилата на здравните власти. Уейн ще си направи тест в най-скоро време", се казва в изявление на говорителя на футболиста, цитира Би Ти Ви.

Играчите на "Дарби Каунти" и "Уотфорд" също ще бъдат тествани за заразяване отново. От клуба на Рууни заявиха, че са наясно със ситуацията, ще продължат да следват протокола на здравните власти и няма да дават повече изявления по случая.