Приятели на убития Ангел от Пазарджик искат доживотен затвор за килъра Никола

18-годишният екзекутор не посмя да обжалва мярката си "задържане под стража"

Общество
13:04 - 20 Октомври 2023
1624
Приятели на убития Ангел от Пазарджик искат доживотен затвор за килъра Никола

Приятели и бивши съученици на убития 21-годишен Ангел Здравков от Пазарджик организират мирно шествие в града в негова памет. Те настояват за доживотен затвор за извършителя -18-годишния Никола Райчев.

Шествието ще бъде на 27 октомври, точно 4 седмици след трагедията и ще тръгне в 17,30 ч. от църквата „Света Богородица“ и ще приключи пред сградата на Областната дирекция на МВР на площад „Съединение“. Това съобщи Никол Димитрова, приятелка на убитото момче.

Болката продължава да раздира гърдите ни и не спира. Частици от нас, заедно с едри парчета душа, вече ги няма. Откъснати бяха безмилостно от един 18-годишен убиец. Никога няма да забравим и да простим. Започваме битката за справедливост. Искаме доживотна присъда за Никола Райчев,“ пишат организаторите на шествието, които настояват и за промяна в законите.

„Искаме, никога убиецът на Ангел да не излезе от затвора. Искаме светлината, която изгасна с Ангел, да е последният загубен млад живот по жесток начин.

Вземете светещи фенери в ръце. Нека пламъчетата им осветят пътя на нашето Ангелче. Нека има светлина! Нека има справедлива присъда!

Нека кажем СТОП на насилието!“.

Трагедията разтърси Пазарджик на 28 септември, когато пред жилищен блок в кв.“Запад“ 18-годишният Никола Райчев намушка с нож два пъти в тялото и причини смъртта на 21-годишния Ангел Здравков. Основната версия на разследващите е, че причина за убийството е ревност, тъй като Никола имал предишни отношения с Дарина Бързакова, с която Ангел бил във фаталната вечер. Никола Райчев е в ареста с постоянна мярка “задържане под стража“, която му определи Окръжният съд в Пазарджик и той отказа да я обжалва пред по-горна инстанция.