Приятелят на Георги Касапина: Невинен съм, не съм писал нищо! (ВИДЕО)

Мирослав Андонов отрича да е публикувал скандалните съобщения, прокуратурата се захваща с чата

Новини
18:45 - 02 Август 2023
6304
Приятелят на Георги Касапина: Невинен съм, не съм писал нищо! (ВИДЕО)

"Малко й било на тази ***** Дебора", "Георги трябваше да й отреже главата", "Не ми пука! Без милост, направо смърт! Мисля да отида да довърша започнатото даже! Ще я довърша!" - това е част от чат, публикуван в мрежата, на старозагореца Мирослав Андонов с неизвестно лице, което се опитва да го спре и вразуми. Разговорът се появи днес във фейсбук, след като първоначално се появява в затворена женска група.

"Трябваше да има 800, а не 400 шева!", пише още в чата от името на Мирослав Андонов.

Един от потребителите на мрежата, дал гласност на скандалния чат, е Милка Колдамова, която е известна в града като защитник на социално значими каузи и будната съвест на Стара Загора. Тя е майка на три момичета. Жената разкри, че по-късно този чат бил премахнат, а Мирослав Андонов обяснил първо, че профилът му бил хакнат, а след това - че е фалшифициран скрийншопът му, като снимката му е лепната върху чужд текст.

Дали това е така ще проверява Районна прокуратура в Стара Загора. Районният прокурор Таня Димитрова каза пред "24 часа", че по случая вече се работи активно, тъй като сигнали за него са подадени както в прокуратурата, така и в полицията. Един от хората, подал сигнал, е общественикът от Чирпан Васил Монев. "Занесох сигнал заедно с разпечатан на хартия чата в чирпанския клон на Районната прокуратура в Стара Загора, имам входящ номер и чакам резултата", потвърди той.

Районният прокурор Таня Димитрова каза още, че самоличността на Мирослав е изяснена и той се издирва. Предстои да се направи експертиза на компютъра му, ще има и други следствени действия, за да се изясни истинският автор на писанията. Прокурорът не може да се ангажира отсега дали ще бъде наложена мярка за неотклонение на Андонов и евентуално каква.

По-късно самият Мирослав Андонов публикува видео във фейсбук профила си, в което заявява:

"Аз съм Мирослав Андонов. Тук съм във връзка със случилото се в чата, във връзка с момичето. Искам да кажа, че не съм писал нищо, не съм аз извършителя, някой ме е набедил. Взел е и е направил фалшив чат, знаете колко е лесно. Знаете как се случва. Не знам защо на мен се е случило, но е факт. Аз ще се свържа с органите, подал съм жалба. Ще гледам да направя всичко възможно да докажа наистина, че не съм бил аз, но това е засега, което мога да направя - да кажа, че не съм писал нищо".