ПРИЗИВ: Подредиха стадо овце във формата на спринцовка

ЕС
22:25 - 07 Януари 2022
5753
ПРИЗИВ: Подредиха стадо овце във формата на спринцовка

В Германия специалист по работа в екип успя да изрисува гигантска спринцовка със стадо овце. Разбира се, Ханспетер Ецолд е повлиян от пандемията от COVID-19 и по този начин иска да отправи послание към сънародниците си да се ваксинират.

Той използвал дрон и стадо от близо 700 овце и няколко кози, за да оформи спринцовка с дължина 100 метра. За да застанат овцете, където трябва, на земята била поставена храна.

Германия има по-ниски нива на ваксинация в сравнение с повечето други западноевропейски страни. Според Института по инфекциозни заболявания "Роберт Кох" 71,3% от населението на страната е получило две дози от ваксините срещу COVID-19, а 39,3% са с поставени бустерни дози.

"До някои хора може да се достигне емоционално, когато логиката и научните разсъждения не работят. Идеята ми хрумна през лятото, когато водех упражнения за изграждане на екип, използвайки овцевъдство.

Стадото се водеше от овцете, а агнетата бяха отзад. Трябваше да се полагат специални грижи за тях, защото те не можеха да го следват. И тогава ми дойде идеята, че и при нас, хората, е същото. Като мнозинство трябва да се уверим, че най-слабите не изостават", сподели Ханспетер Ецолд.