Признание: ПП връща празен мандат

По време на преговорите ще видим дали изобщо има смисъл от такова правителство, обясни Калина Константинова

Политика
19:25 - 19 Декември 2022
5163
Признание: ПП връща празен мандат

Депутатът от "Продължаваме промяната" Калина Константинова призна пред Би Ти Ви, че най-вероятно партията ще върне неизпълнен мандата за съставяне на правителство, ако преди това не се гласуват определени закони.

Тя посочи антикорупционното законодателство като лакмус, който ще определи дали ще се стигне до гласуването на кабинет на политическата сила.

Вторият мандат все още не е връчен от президента Румен Радев. Вчера той обяви, че ще направи това скоро, но след Нова година. "Продължаваме промяната" вече издигна Николай Денков за кандидат за премиер на партията.

"Първо трябва да проверим дали в това Народно събрание има желание да се свършат задачи за проблемите на хората. След това ще видим дали едно правителство може да ги приведе в действие.

По време на преговорите за съставянето на кабинет ще видим дали изобщо има смисъл от такова правителство чрез гласуването на някои законопроекти. Най-ключово е антикорупционното законодателство", каза Константинова.

Тя добави, че не вижда смисъл от правителство, което не може да реши важните за хората проблеми.

Именно заради това Константинова изрази надежда всички важни закони да бъдат приети с мнозинство, защото така щяло да се покаже, че все пак може да се стигне до формирането на редовно правителство.