Признание: Софийската филхармония е домакин на фестивала „Masters of Classic” в Букурещ

Култура
16:53 - 01 Септември 2024
727
Признание: Софийската филхармония е домакин на фестивала „Masters of Classic” в Букурещ

В следващите две седмици Софийската филхармония ще бъде основният оркестър на фестивала „Masters of Classic” в Букурещ. Престижният форум ще срещне публиката със световнопризнати солисти от класическата сцена -  оперните звезди Анна Нетребко и Юсиф Айвазов, Елина Гаранча, Роландо Виязон, Елими Погорелц, Роберто Аланя, Пьотр Бечала, Олга Кулчинская,  Асмик Григорян, Андрей Жиликовски, феноменалния пианист Фазил Сей и виртуозния цигулар и музикален директор на Лионския оркестър Николай Шепс-Знайдер. Диригент на концертите е италианският маестро Микеланджело Маца.

Поканата към Софийската филхармония дойде след много успешни оперни концерти на световноизвестни певци в София. Признанието от артистите за високото качество на оркестъра и от мениджмънта за отличната организация на концертите наклони везната в полза на националния ни оркестър.

Филхармонията ще открие своя сезон в София на 19 септември с концерт, дирижиран от маестро Найден Тодоров и световнопризнатите солисти Готие Капюсон и Аугустин Хаделих. Оперните звезди, с които ще се срещне българската публика, са: тенор №1 в момента Йонас Кауфман на 28 септември в зала 1 на НДК и оперната дива Анджела Георгиу на 10 ноември. С Анджела Георгиу нашите филхармоници ще се качат и на сцената на Концертхаус – Виена на 13 ноември.

Билети за концертите на Софийската филхармония са налични на касата на зала „България“ и в Ивентим. Атрактивна отстъпка от 50% очаква всеки, който си закупи абонаментен цикъл или си закупи билети за 6 концерта по свой избор.