Признание: Йети е хибрид между човек и непознато същество

Американски учени твърдят, че кръстоската е отпреди 15 хил. години

Мистика
23:50 - 07 Декември 2020
6285
Признание: Йети е хибрид между човек и непознато същество

Учени от САЩ заявиха, че са успели да разгадаят загадката за произхода на снежния човек Йети. Според тях това създание най-вероятно е хибрид на човек и същество, непознато на науката. Какво точно е това същество, антрополозите все още не казват.

Екип от Тексаската ДНК лаборатория изследва материали, открити в Канада и САЩ, като в съобщението се посочва, че са изследвани слюнка, кръв, кожа и коса на Йети. Само по себе си това съобщение потвърждава наличието на Йети, за което само се предполага досега. Установено е, че създанието може да бъде хибрид на човек и същество, непознато на науката. В по-голяма степен кръстоската принадлежи към групата на приматите. Изследователите смятат, че кръстосването на вида е станало преди около 15 хиляди години, но не посочват как е станало това и дали в него има външна намеса.

Учени от Русия изследват остатъци от косми, вероятно от Йети, намерени в пещерата Азасская в Кузбас и стигнат до подобни заключения. Предполага се, че козината може да принадлежи на примат, а не на човек. Според учените макромолекулата на съществото се различава от човешката ДНК с не повече от 1%, което може да е доказателство, че Голямата стъпка или Йети съществува.

Според учени от университета в Бъфало останките от предполагаемия Бигфут, намерени в Непал и Тибет, са на мечка, а не на човек. Изследователи по целия свят не спират да се опитват да разберат какво представлява Голямата стъпка и защо все още не е възможна среща с това създание въпреки честите разкази на очевидци. Предполага се, че мистериозното същество се крие, движейки се между паралелни светове. Други вярват, че Йети може да има телепатичен ефект върху човек и да става невидим за него.