Призраци бродят в Белия дом

Линкълн се явил на голия Чърчил

Мистика
13:43 - 10 Август 2020
2513
Призраци бродят в Белия дом

В различни медии по света и най-често в американски таблоиди често се публикува разказа за това, че в Белия дом се разхождат призраци. Дали разказът има нещо общо с истината, вече никой не може да каже.

В различни времена в резиденцията на първите хора в САЩ се появявали призраците на бивши президенти – на Уилям Хенри Харисън (4 март 1841-4 април 1841), на Томас Джеферсън (4 март 1801-4 март 1809) и Ейбрахам Линкълн (4 март 1861-15 април 1865). Много хора твърдят, че са ги виждали.

Разказва се дори история от посещението на британския премиер Уинстън Чърчил в Белия дом след Втората световна война. Чърчил имал „среща” с призрака на Линкълн. Британският премиер току-що си бил взел вана и съвсем гол влязъл в спалнята на апартамента, където бил настанен като височайш гост в Белия дом. Но щом отворил вратата на спалнята, Чърчил се вкаменил - край камината стоял призракът на Линкълн в пълна униформа и подклаждал огъня. Чърчил, известен с доброто самочувствие и самообладание, бързо се съвзел и казал: „Добър вечер, господин президент. Съжалявам, че ме виждате в неподобаващ вид”. Призракът мигом изчезнал.