Проблемите на котарака Лари на „Даунинг стрийт“ 10

Има си акаунт @Number10cat в "Екс", в който има над 900 000 абонати

Актуални новини
19:40 - 03 Септември 2024
1630
Проблемите на котарака Лари на „Даунинг стрийт“ 10

Котаракът Лари, който от години живее на адреса, на който в Лондон се помещават канцеларията и апартаментите на британския премиер, има нов сериозен проблем, предаде Франс прес, като цитира британския премиер Киър Стармар.

Когато Стармър зае премиерския пост след изборите на 4 юли във Великобритания, той доведе на "Даунинг стрийт" 10 цялото си семейство в това число и семейният котарак Джоджо.

Тъкмо Лари и Джоджо успяха да намерят общ език и се оказа, че сега към групата се присъединява нов котешки екземпляр от мъжки пол. Вчера пред Би Би Си Стармър разкри, че неговата 13-годишна дъщеря е намерила котенце, което било от сибирска порода. Не е ясно как ще се разбират тримата котараци на "Даунинг стрийт 10".

Лари е живял на този адрес заедно с шестима британски премиери. Основната му мисия е да гони мишките там. Той се превърна обаче в истинска атракция за медиите и е една от най-прочутите котки в света. Има си акаунт @Number10cat в "Екс", в който има над 900 000 абонати.

За Лари се знае, че не е много любезен с онези, които се опитват да навлизат в територията му. Така че с появата на новото коте в дома на Стармър, в акаунта на Лари в "Екс" се появи и предупреждение, че "Котето ще дава обяснения пред Лари".

Предшественикът на Киър Стармър - Риши Сунак, имаше за домашен любимец куче от женски пол, наречено Нова. Съпругата на Сунак - Ашката Мърти, разказа, че Нова и Лари са имали моменти на "оживени дискусии", но в тях винаги Лари е успявал да надделее.

Любопитен факт е, че както има план за действие в случай на смъртта на британския монарх и този план обикновено носи кодово име с думата "мост" в него, има план за действие и в случай, че Лари се спомине и този план се казва: "Мостът Лари".