Прочети книга и спечели билети

Най-старото плевенско читалище - 150-годишното "Съгласие 1869" стимулира четенето

Култура
12:45 - 10 Януари 2020
2125
Прочети книга и спечели билети

Библиотеката на най-старото плевенско читалище - 150-годишното "Съгласие 1869", започва нова инициатива - "Прочети книга и спечели билети за представление". Това съобщи за БТА председателят на Управителния съвет на читалището Ивайло Атанасов.

Организирана е томбола сред редовните читатели, чрез която всеки месец някой от тях ще има късмет да получи безплатно две места за интересен спектакъл или концерт в зала "Емил Димитров" на читалището. Идеята ще се осъществява съвместно с Агенция за изкуство и култура - ART Pleven, посочи Атанасов.

В началото на месеца ще се обявява представлението, за което редовните читатели ще участват в томбола. Последният четвъртък ще се тегли томболата и ще бъде определен печелившият. Атанасов уточни, че за участие ще имат право регистрираните читатели. Председателят на читалището е убеден, че в най-старата плевенска библиотека има достатъчно голямо разнообразие литература и всеки би открил интересно четиво, дори нещо, с което ще изненада себе си.

Този месец ще бъдат спечелени два билета за концерта "Тримата тенори", който ще се състои на 18 февруари в читалището. Печелившият ще бъде обявен на 30 януари на страницата на читалище "Съгласие 1869" в Интернет, каза Ивайло Атанасов.