Прочут фотограф с инфаркт и Ковид-19: Лекар изобщо не дойде...

Николай Генов е пратен в дома си с 4 стента и коронавирус преди седмици. Доктор не го е посещавал, никой не му е казал и как да се лекува

Здраве
13:49 - 14 Юли 2020
5435
Прочут фотограф с инфаркт и Ковид-19: Лекар изобщо не дойде...

Популярният фотограф Николай Генов се оказа едновременно с инфаркт и с Ковид-19, но въпреки това нито е приет в болница, нито някой лекар го е прегледал, нито му е обърнато каквото и да е било внимание. В потресаващо интервю Генов разказа, че по време на карантината, която все още кара, не го е посетил лекар и не е получил каквито и да било указания как да се лекува.

Той попада едновременно в рисковата група на възрастните хора и тези с придружаващи заболявания. В тв интервю той разказа, че е бил диагностициран с Ковид-19 и карантиниран вкъщи. Изобщо не го е посетил лекар и не е получил указания как да се лекува. 

"Преди месец получих проблеми със сърцето. След бърз преглед в болницата лекарите установиха, че съм в прединфарктно състояние. Имам изкаран инфаркт в миналото. Поставени са ми 3 стента, сега ми сложиха още един. Казаха, че трябва да ми сложат и пейсмейкър, но преди това да си направя тест за Ковид-19", разказа той. За съжаление, тестът му излиза положителен.

"Казаха, че трябва да си стоя вкъщи. Така и стана. По време на карантината никой лекар не ме потърси да види как съм, наложи се аз да ги търся непрекъснато по телефона. Вирусологът в общината ми каза, че всеки момент ще дойдат. Обадих се в болницата, по телефона една жена ми каза сопнато, че не им е лесно - никой не им е дал обещаните 1000 лв. към заплатата", каза още той.

Единственото здравно предписание, което получава Николай Генов, е от личния си лекар, който му казва да взима антибиотик превантивно. По време на карантината на фотографа все пак идва някой от РЗИ. Но само, за да му връчи предписание за карантиниране. 

"От РЗИ се обадиха чак на десетия ден. Казаха, че трябва да ми връчат предписание за изолация и да сляза до улицата, за да ми го дадат. Аз отказах, защото все пак съм под карантина. Това е пълно безхаберие. Тя се качи, не прояви какъвто и да било интерес какво е здравословното ми състояние. Оказа се, че тя не е медицинско лице, а поросто един разносвач на предписания", каза още Генов. А заключението му е тъжно: "Истината е, че здравна система нямаме. Всеки е оставен да се спасява както може..."