Продължава делото срещу Доналд Тръмп

Изслушаха първия свидетел

Крими
20:27 - 22 Април 2024
1655
Продължава делото срещу Доналд Тръмп

Продължава наказателният процес срещу бившия президент на Съединените щати Доналд Тръмп. Беше изслушан и първия свидетел - бившият издател Дейвид Пекър. Според прокуратурата, Пекър, тогава работещ за таблоида "Нешънъл Инкуайърър", е помагал да бъдат прикривани негативни публикации за Тръмп в медиите.

Пекър разказа на журито за ролята си в компанията и заяви, че всички големи истории, свързани със знаменитости, трябва да минават през него. Той каза, че редакторите могат да похарчат до 10 000 долара за разследване и публикуване на дадена история, но всичко над тази сума трябва да бъде проверено и одобрено от него.

Пекър също така свидетелства, че е имал лична електронна поща за неща, които не е искал асистентът му да вижда, пише BBC.

Прокуратурата обвини Донълд Тръмп в опит да прикрие предполагаема афера с актрисата от филми за възрастни Сторми Даниелс. Тя твърди, че с Тръмп са имали връзка и е приела 130 хиляди долара в замяна на мълчанието си преди изборите през 2016 г. Тръмп пледира невинен по всичките 34 точки на обвинението

Това е първото от общо четири наказателни дела, които очакват Доналд Тръмп, но също така единственото, което ще се състои преди вота за президент през ноември. През първата седмица след старта на процеса се избираха съдебните заседатели, които ще се произнесат дали Тръмп е виновен или не.