Продължава мигрантският натиск към гръцките острови в Егейско море

Свят
19:20 - 22 Май 2024
5586
Продължава мигрантският натиск към гръцките острови в Егейско море

Гръцките власти спасиха днес мигранти от потъваща лодка до остров Крит. Настаняват ги в нови места за временно пребиваване с добри условия и за майки с деца, информират местните власти. 

Продължава мигрантският натиск към гръцките острови в Егейско море, съобщават от охраната на морската граница на Гърция.


Днес успешно беше проведена акция по спасяване на 40 мигранти от потъваща лодка до бреговете на остров Крит. В спасителната операция се включи специален кораб от отдела по спасяване и проучване в Егейско море.


С много усилия екипът прехвърли бедстващите мигранти на гръцкия кораб без да се допусне риск за живота им, съобщават участвалите в операцията.


Властите изказват благодарност на местни рибари и доброволци, които винаги са в готовност да помогнат и да спасяват бедстващи в морето.


Гръцките острови Крит, Самос и Кос в последните месеци са цел на пристигащите нелегални мигранти, коментират местните жители.


От министерството по миграцията съобщават, че на тези острови се изграждат допълни места за временно настаняване. Много от пристигащите са майки с малки деца, което налага да се осигурят специални условия за тях.