Продават безлюден остров за 190 000 долара

Трудно е обаче да се стигне до Барлоко, разположен край южния бряг на Шотландия

Любопитно
22:30 - 24 Април 2023
5354
Продават безлюден остров за 190 000 долара

Необитаем остров се продава за дребни пари - но да стигнете до там е малко трудно.

Остров Барлоко, разположен край южния бряг на Шотландия и на шест мили от най-близкия град, се продава за около 190 000 долара.

Тучният зелен остров, който се простира на около 25 акра, няма домове или сгради на него, но може да се похвали с чакълест плаж и езерце, където дъждовната вода се събира за дивите животни през зимните месеци.

За да може купувач от САЩ да стигне до острова, той трябва да лети до Глазгоу и да мине два часа път с кола до най-близкия град, Гейтхаус.

Оттам ще има шест мили с лодка до Барлоко, въпреки че до острова може да се стигне и по време на отлив с високопроходимо превозно средство или пеша по скална пътека.

Пътуването също не е лесно за местните - най-близката гара в Дъмфрис е на около час път с автобус от Гейтхаус.

Арън Едгар, агентът, управляващ продажбата на Galbraith Group, каза, че е оптимист за купувачите, които се интересуват от земята, която е най-западният остров на веригата острови Флийт.

„Все още има много романтично чувство, свързано с притежаването на ваш собствен шотландски частен остров, където можете да избягате от шума и суетата на ежедневието и да се насладите на мир и спокойствие сред най-красивата природа наоколо.“