Продават чай с марихуана за 2 лв. във "Фантастико"

Ободрителната напитка не съдържа психотропни вещества, младежи изкупуват кутийките като топъл хляб

Любопитно
17:15 - 28 Август 2019
16016
Продават чай с марихуана за 2 лв. във "Фантастико"

Студен чай с марихуана се харчи като топъл хляб в магазините на „Фантастико”, разказват уредили се с екзотичната напитка. Ободрителната смес, предлагана на щандовете, струва само 2 лева и според етикета съдържа 5% коноп. Произведен е в Австрия. 

Продавачки в магазините разказват, че младежи масово изкупуват купийките, оцветени в оранжево, явно с идеята да си пийнат и да докарат добро настроение. Те обаче явно не са наясно, че упойващата съставка е извлечена и липсва в напитката и няма да получат ефекта, който търсят.  

Тийнейджърите обаче се надпреварвали да купуват по няколко опаковки и  доволни си тръгвали от магазина.

На кутията на чая е изписано съдържанието - „сироп от коноп 5%, захар, лимонов сок от концентрат, екстракт от черен чай 0,14%, антиоксидант. Не съдържа ТНС (тертрахидроканабинол - основната психоактивна съставка в канабиса, б.ред.)”

Конопът все по-масово се ползва за лечебни цели под различни форми. Олиото, получено чрез пресоване на конопени зърна, има отлична диетична репутация заради  съдържанието на мастни киселини от тип омега 3. Нефилтрираното олио, което е зелено до черно на цвят, е с вкус на лешник и се продава в биомагазини на Западна Европа на цена около 40 евро за литър.