Продават на търг апартамента на Карл Лагерфелд

Стаята за гримиране е 50 кв. м, кухнята никога не е използвана и можете да видите Лувъра от прозореца, пише в обявата

Новини
22:15 - 26 Март 2024
4609
Продават на търг апартамента на Карл Лагерфелд

Продават на търг луксозния апартамент на Карл Лагерфелд в Париж. Това съобщава германското издание „Шпигел“.

Стаята за гримиране е 50 кв. м, кухнята никога не е използвана и можете да видите Лувъра от прозореца, пише в обявата. Апартаментът е с обща площ от 260 кв. м и предлага невероятна гледка към Сена и Лувъра. Модният дизайнер е живял там десет години – до смъртта си през февруари 2019 г.

Началната цена на жилището е 5,3 млн. евро, а до търга днес бяха допуснати само участници, които са депозирали 1,06 млн. евро като гаранция.

Германското изданието припомня, че „Карл Лагерфелд е обичал да клюкарства, но винаги е бил твърде дискретен, когато е ставало дума за личното му пространство“. По тази причина феновете му разбраха как е изглеждал дома му едва след неговата смърт.

Цялата му покъщнина вече беше разпродадена на търг – от хромираните му дъмбели до възглавниците на любимата му котка. Сега неговият вече освободен апартамент в Париж също бе обявен за продажба.

Музата на Лагерфелд – френският модел Баптист Джабикони, неотдавна разказа как е изглеждало жилището преди кончината на модния дизайнер.

„Апартаментът всъщност не изглеждаше като апартамент, а по-скоро като космически кораб“, отбелязва моделът.

Лагерфелд е премахнал всички стени в апартамента, който се намира в сграда от XVII век. Ремонтът е продължил около три години.

Нямаше затворени и обособени стаи, само плъзгащи се стъклени стени и кухня, изработена от полирана неръждаема стомана, в която никога не се е готвело, казва още Джабикони, цитирана от bTV.

Храната на Лагерфелд била сервирана в друг апартамент. Двама готвачи са работели за него и той е ходил да се храни на друг адрес. Имал е и трето жилище, където се е помещавало фотостудиото му и огромната библиотека.

Жилището, за което заинтересованите купувачи наддават в момента, е било използвано предимно за работа.

„Той винаги е казвал, че тук се раждат неговите идеи за мода“, казва още френският модел.