Продуктите на „Елби Булгарикум“ влизат в магазините на КООП

Обединението има над 3000 търговски обекта в страната

Новини
13:18 - 30 Март 2023
3375
Продуктите на „Елби Булгарикум“ влизат в магазините на КООП

„Елби Булгарикум“ и КООП подписаха ключово споразумение, което ще позволи на млечните продукти на компанията да се предлагат в магазините на КООП.

Владимир Русев, изпълнителен директор на „Елби Булгарикум“, припомни, че компанията е положила усилия за оптимизация, за да се намалят крайните цени на продуктите. В резултат на това двойно се е увеличил оборотът. Затова компанията търсила начин за разширяване на пазара. Започнали са и разговори с търговски партньори. КООП е партньорът, който е откликнал. „Надявам  се това сътрудничество да е ползотворно“, подчерта той.

В момента продуктите на компанията могат да бъдат открити в магазините на КООП в София, Пловдив. Скоро ще са налични в Ловеч, Русе, Варна и Бургас. Амбицията е цените да са такива, каквито в магазините на ЕЛБИ. Днес слагаме началото на един процес, обясни Русев.

Ваня Боюклиева, заместник-председател на КООП припомни, че в

обединението участват над 110 член кооператори и имат над 3000 търговски обекта.

500 магазина са в отдалечени, планински места. Там КООП е единствен доставчик на хранителни продукти. Затова нашето сътрудничество е изключително важно, подчерта тя.

От икономическото министерство припомнят, че държавната млекопреработвателна компания предлага на крайните си клиенти краве сирене за 12,90 лв./кг и кашкавал за 15,90 лв./кг. Това ще бъде цената, на която ще се продават и в търговската мрежа на ЦКС, посочиха от ЦКС и "Ел Би Булгарикум".