Проф. Александър Маринов: Борисов знае кой го удря, но мълчи

Политика
15:35 - 18 Юни 2020
5103
Проф. Александър Маринов: Борисов знае кой го удря, но мълчи

Премиерът Борисов е наясно откъде идват ударите и заплахите към него, но не може да го каже публично. 

Това заяви председателят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов пред БНР по повод брифинга на премиера и ГЕРБ във връзка със скандалния запис и снимки, изтекли в социалната мрежа. 

Той обърна внимание на това, че ГЕРБ са сменили тактиката си от вчера, когато на брифинга на Борисов президентът беше изкаран като "главния виновник и най-голямата заплаха". "Днес вече говорят за съвсем конкретни предположения - за човек от най-близкото обкръжение на премиера Бойко Борисов. Вярно, че предишно близко обкръжение", уточни Маринов. 

Професорът предположи, че става дума за конфликт в много тесен кръг от хора, които са управлявали държавата. "И освен решения за строежи, са вземали и други решения, които са повод за конфликти в този тесен кръг", лаконичен беше той.

Според Александър Маринов не е случайно, че Цветан Цветанов напусна партия ГЕРБ точно в деня, в който излязоха компрометиращите снимки.

"Управлението на държавата и моделът, по който се осъществява, се намира в безпрецедентна криза, след като се случват такива неща и се дават такива обяснения", коментира още Маринов.