Проф. Цветозар Томов призова: Незабавна оставка

Политика
12:20 - 17 Ноември 2020
5619
Проф. Цветозар Томов призова: Незабавна оставка

Властите в България проиграха и проспаха природните ни предпоставки да се справят добре с пандемията. Когато зимата влезе в правата си, ще бъдем втрещени от гротескните сцени на зъзнещи и болни хора пред фургоните пред болниците. Това пише в гневен коментар социологът проф. Цветозар Томов тази сутрин.

Според него властите не се канят да вземат адекватни мерки, "даже мисля, че нямат никаква представа какви могат да бъдат тези мерки".

Истинските виновници за очертаващата се много тежка ситуация са тези, които напоследък всекидневно бълват необмислени, половинчати, истерични и безотговорни решения, след като месеци наред не вършеха абсолютно нищо. Време е да се разгневим истински срещу когото трябва - допълва проф. Томов.

Ще продължат да ни внушават, че ситуацията у нас е сходна на тази в цяла Европа. В страна, където се правят три пъти по-малко тестове и има три пъти по-висока смъртност отколкото средно в Европа, всеки опит на някой властник да прави подобни внушения следва да приключва с незабавна оставка - настоява той.