Проф. Дайнов: Хората от ИТН са като зли деца от роман на Стивън Кинг

Хората на Слави са толкова непредсказуеми, че не знаем какво ще направят утре, коментира политологът

Новини
13:00 - 10 Август 2021
3927
Проф. Дайнов: Хората от ИТН са като зли деца от роман на Стивън Кинг

"БСП ще се присъедини, колкото и да не им се иска, към отказа на ИБГНИ и ДБ да подкрепят правителството на ИТН, защото рискуват да увиснат сами.

ИТН са толкова непредсказуеми, че не знаем какво ще направят утре". Това коментира пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов. 

Според политолога "хората от ИТН приличат на зли деца, избягали от детската градина, които мразят света на възрастните и искат да го унищожат, от роман на Стивън Кинг". 

"Крайната неопитност на ИТН, съчетана със самоувереност и ненавист към света на възрастните, ги прави лесна плячка за опитни играчи като ДПС... Тяхната безпомощност тръгна от напълно сбъркана логика - след изборите Слави Трифонов каза, че след като трите партии заедно не правят мнозинство, ИТН тръгват сами. В тази липса на здрава логика бяха заровени всички бомби, които гръмнаха досега". 

"Убеден съм, че искреното желание на ИТН е да властват, а не да управляват. Но те имат нулева идея как се упражнява властта в една демократична страна. Те са гледали 12 години Бойко Борисов, сега искат да го имитират. Има особена злост в това тяхно незнание", допълни още проф. Дайнов в предаването "12+4".