Проф. Габровски използвал научен подход, за да подбере членовете на кабинета

Кандидатът за премиер имал източници на информация от различни политически сили 

Политика
18:45 - 12 Декември 2022
3678
Проф. Габровски използвал научен подход, за да подбере членовете на кабинета

“Нееднократно съм получавал покани от различни политически сили за различни изобрни етапи. Винаги съм отказвал с убеждението, че съм най-полезен в операционната и на практика тези покани са били изкушение за мен. Но настоящият случай е различен.”

Това коментира проф. Габровски пред бТВ.

“Бойко Борисов ми се обади и ме покани на разговор, на който той изложи своето виждане, че не желае да прави партиен кабинет, че времената, които предстоят са тежки, поради което трябва да се намери работещо решение, че ГЕРБ трябва да се отдръпнат назад и партийната конфронтация да намалее. Според него трябва да се направи експертен кабинет и България да може да премине през следващите месеци на трудности.”, разказа още той.

“За да подбера кабинета, който предлагам, използвах научен метод.

Когато намеря няколко съвпадения на едни и същи имена по даден проблем, преглеждах биографиите им и ги каних на срещи. Не познавах всички лично. Аз лично съм им звънял на всички. Имах различни източници на информация от различни политически сили, които няма да назовавам по име, за да не им създам дискомфорт. Но хората, които ме съветваха, бяха различни”, посочи изтъкнатият неврохирург.

“Профилът на хората, които съм избрал, са на високи професионалисти, на хора, които са били на различни места в администрацията и които още от първия ден могат веднага да започнат да работят без да се налага да се учат”, посочи той.