Проф. Герджиков: Идеята на Симеонов за намаляване на казината е на ръба на закона

Непостоянната правна уредба отблъсква инвеститорите, ядосва се бившият парламентарен шеф

Новини
14:08 - 09 Юни 2020
1389
Проф. Герджиков: Идеята на Симеонов за намаляване на казината е на ръба на закона

Законопроектът на НФСБ за силно редуциране на казината и игралните зали у нас е на ръба на престъпване на законодателството, коментира пред Dariknews бившият парламентарен шеф проф. Огнян Герджиков.

Някогашният служебен премиер се усъмни дали не се погазват правилата на конкуренцията. Но направи уговорка, че по казуса трябва да се произнесат експертите в материята на конкуренцията. "Малко е на ръба на закона! Трябва много внимателно да се обмисли дали няма да се стигне до едно такова нарушаване на конкуренцията".

"Нашият законодател не обича правото - той гледа така, както му харесва на него. Няма уважение към правото. Да не говорим за нещо повече. Така че, аз не съм изненадан от неща, които се правят непрекъснато - които очевидно показват ниска правна култура и липса на професионализъм. Но управляващите не обичат да се съобразяват с правото - то им пречи. Мен ме боли като професионалист", призна бившият член на законодателния орган към Народното събрание, който просъществува само за три месеца.

По повод поредната промяна на правилата в крачка, за която настоява по-малкият коалиционен партньор, проф. Огнян Герджиков обобщи, че това е опасното, защото даваме негативен знак към инвеститорите.

"Тази несигурност, това непостоянство в правната уредба, води до въздържане на инвеститорите да инвестират в България. Към мен са се обръщали много пъти и български, и чужди инвеститори, че се страхуват заради тези непрекъснати промени по средата на играта. Така не се прави, ако искаме да имаме просперитет", категоричен е бившият председател на Народното събрание.