Проф. Герджиков пак ректор на Софийския университет

Филологът обеща увеличение на заплатите с 60%

Общество
17:14 - 20 Ноември 2019
1861
Проф. Герджиков пак ректор на Софийския университет

Преизбраха ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков с 254 гласа "за". 

"Кандидатирам се на най-големия и най-стария университет в България, защото искам да доведа до успешен край усилията, които заедно положихме през последните 4 години, СУ да се стабилизира финансово, да се развие и да заеме достойно място между европейските университети", каза проф. Герджиков пред членовете на Общото събрание.

Проф. Герджиков обеща увеличение на заплатите - 60% през следващия си мандат, повишение на награжденията на наднормени часове, профилактични здравни прегледи за преподаватели и служители. То обаче не прие предложението му на следващите заседание на общото събрание да са открити за акредитирани медии.

Според него приоритетите на университета на бъдещето са увеличаване на възнагражденията, интернационализация, стимулиране на изследванията и публикационната активност, непрекъснат дебат как да изглежда университета на бъдещето.

Обаче не приеха предложението му на следващите заседание на общото събрание да са открити за акредитирани медии. Той бе единственият кандидат за ректор и неговата кандидатура за втори мандат беше издигната от Факултета по класически и нови филологии на СУ.