Проф. Герджиков: Президентът трябва да смекчи тона

Политика
20:07 - 23 Май 2020
2102
Проф. Герджиков: Президентът трябва да смекчи тона

"Имаме двама силни мъже, генерали с добре изразено его. Не, че трябва да пеят в хор, но не ми харесва такава конфронтация”. Това заяви проф. Огнян Герджиков – бивш служебен премиер и председател на 39-ото НС, в интервю пред Диана Найденова в предаването „Карай направо”.

„Президентът има усещане, че трябва да бъде като коректив”, коментира още Герджиков. По думите му държавният глава трябва да смекчи тона.

Проф. Герджиков коментира и скандала с джиросването на акциите на „Левски”.

„По правило джирото се предхожда от една каузална сделка, един договор. Това значи, че ние се договаряме аз да ви прехвърля акциите, а техническият способ става чрез джиро”, обясни проф. Герджиков. „Няма пречки да няма договор, защото джирото никого не задължава освен самия автор – този, който прехвърля. Този, който получава, с нищо не се задължава. Нищо не ви задължава да приемете”, обясни Герджиков. „Джирото не натоварва никого, затова е едностранно”.

„Акционер ще станеш само ако си вписан в книгата на акционерите. Тогава получаваш само права. Няма никакви задължения”, обясни Герджиков. Той заяви, че „Левски” е на онзи, който се е опитал да го джироса, но го е направил с негодно джиро.