Проф. Кантарджиев тъче на три стана

Политика
17:57 - 30 Юни 2021
8961
Проф. Кантарджиев тъче на три стана

Пенсионираният като директор на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев хич не остава без работа и всъщност тъче на три стана. Въпреки че все още официално се води член на БСП колоритният вирусолог не се включи в предизборната кампания на Столетницата, а съвсем открито пристана на ГЕРБ и на доскорошния си началник екс здравния министър проф. Костадин Ангелов.

Преди дни проф. Тодор Кантарджиев агитира за хирурга по време на предизборна обиколка на бившия министър във Великотърновско, откъдето е издигнат за кандидат за 46-ия парламент. В село Вонеща вода пенсионираният от служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров вирусолог дори е участвал в дискусия със симпатизанти на партията, седнал край плаката "Ред в хаоса" и номера на бюлетината. Срещата е била водена от кмета на областния град и партиен лидер за региона Даниел Панов.

Поради факта, че проф. Кантарджиев бе натирен от служебното правителство подкрепата му за ГЕРБ изглежда логична. Обстановката в България може да се опише с три думи-завист, омраза, реваншизъм, каза той по време на предизборните обиколки на проф. Костадин Ангелов. А от своя страна бившият здравен министър нападна своя наследник д-р Кацаров, че е забавил темповете на ваксинацията.

Когато вирусологът бе пенсиониран проф. Костадин Ангелов не скри гнева си и написа емоционален статус във фейсбук: "Проф. Кантарджиев е епоха. Голям мъж. Водач на отбора. Никога не се е крил отзад. Винаги се биеше отпред. (...) Раздаваше се професионално и безрезервно. За да е полезен. И беше полезен. И ще бъде полезен отново! Да, той има навършени години за пенсия. Да, може да бъде пенсиониран. Законът го позволява. Една мисъл, обаче не ми дава мира. Ако някой е решил да пенсионира проф. Кантарджиев, да го беше направил с церемония и награда. Той заслужава поне това уважение!"

Контра на служебния кабинет обаче се прояви и лидерката на БСП Корнелия Нинова. След като бе изпратен в заслужен отдих тя защити колоритния професор и изненадващо разкри, че той е член на БСП. А веднага след това столичната кметица Йорданка Фандъкова покани проф. Тодор Кантарджиев като експерт към Столична община, който да консултира по въпросите на ваксинацията. По информация на Lupa.bg професорът получава хонорари за консултациите.