Проф. Коларова: Президентът мелодраматизира случката в Естония, прави се на жертва

Според известната политоложка всички сме равни пред болестта, но Радев май не го разбира

Политика
23:00 - 23 Октомври 2020
5561
Проф. Коларова: Президентът мелодраматизира случката в Естония, прави се на жертва

Голямата част от хората, които са преболедували COVID-19, не го карат тежко. Най-застрашени са лекари, това е един голям тест към нас. От първия ден не спирам да се възхищавам от хората, които работят при нечовешки истории. България не се различава от света - и хубавото и лошото, се намира и в България."" Това каза в предаването "Панорама" по БНТ политологът проф. Румяна Коларова. 

"Президентът във вреда на себе си мелодраматизира това, което се случи в Естония. Нормално е, когото имаш възможност да избереш виртуалното присъствие да избереш него. Аз не виждам проблем в това, то се случва непрекъснато на срещи на най-високо ниво. Това се случва ежедневно на всички политици по света. Така политиците демонстрират, че не са различни от обикновените хора. Не трябваше от тръгването му да се прави драма. Не знам той знаел ли е дали е контактен или не преди да тръгне. Не разбрах откъде се появи тази мелодрама. Самоизолацията е най-естественото нещо", каза още тя.

"Мисля, че това е много лош пример. Дори най-високопоставеният човек в България трябва да спазва това правило - щом има съмнение, трябва да се самоизолираш. Всички сме равни", каза още проф. Коларова. 

"Преждевременното прекъсване на визитата в Естония е провал на политическата класа. Живот и здраве през юни следващата година 12 президенти ще бъдат в София", каза политологът Слави Василев.