Проф. Костов: Борисов вероятно е с лека форма на затлъстяване

Актуални новини
19:03 - 25 Октомври 2020
7099
Проф. Костов: Борисов вероятно е с лека форма на затлъстяване

"От това което научаваме, премиерът Бойко Борисов не е безсимптомен, а прекарва болестта. Министър-председателят е с лека форма на Ковид-19", заяви пред Би Ти Ви пулмологът проф. Коста Костов, който бе началник на алтернативния щаб, сформиран лично от Борисов.

"Вероятно премиерът е с лека форма на затлъстяване, което е сериозен рисков фактор при коронавируса", уточни той. "Най-висока чувствителност на ПСР теста има 2 дни преди симптомите", каза професорът на въпрос защо Бойко Борисов е дал два отрицателни теста за коронавирус, преди днес да бъде потвърдена диагнозата му.

Проф. Костов предложи и помощта си, ако премиерът има нужда от лечение и добави още, че той не трябва да бъде лекуван като Доналд Тръмп, който е приел много медикаменти, а при състоянието на Борисов това не се налага.

Припомняме, че по-рано днес лично премиерът Борисов обяви в профила си във Фейсбук, че е тестван положително за коронавирус. Министър председателят разкри още, че чувства леко неразположение и вече е уведомил РЗИ-София за всички контактни лица.