Проф. Михаил Константинов: Две са възможностите за смяна на властта - куршуми или бюлетини

Изборите са, за да има мирен трансфер на управлението, каза математикът

Политика
18:11 - 18 Октомври 2020
3720
Проф. Михаил Константинов: Две са възможностите за смяна на властта - куршуми или бюлетини

Изборите са, за да има мирен трансфер на властта, защото има две възможности за смяна на властта - куршуми или бюлетини. Това каза в "Беновска пита" по Канал 3 проф. Михаил Константинов. С машини или без машини - няма значение за изборите. Важно е да има доверие в изборния процес, но и то вече е компрометирано, смята той. 
 
Професорът припомни, че в Европа с машини не се гласува. Това се слува само в Брюксел и селата около него. Там, където е гласувано с машини, вече не се прави. "В Щатите има машинно гласуване, но има и много настроения срещу него."
 
Проф. Константинов изрази възмущението си от хвърлянето на храна по протестите. Той припомни, че в българската традиция по-голямо престъпление от поругаването на храна няма. Според него светът отива към глад. Изчезва годната земя със значителни темпове. У нас това се изразява според него с доизсичането на горите. Сечта трябва да бъде спряна незабавно, каза той и допълни, че трябва да се гласува за този, който ще обещае да започне почистването на България. 
 
За кражбата като общочовешки феномен говори Михаил Константинов. Той даде примери с делото срещу Саркози за 50 млн. евро и обвиненията срещу испанския крал, че е присвоил 100 млн. "Хората крадат. Ние сме потомци на алчни крадливи прадеди. Първобитният човек е бил алчен и крадлив, защото така е оцелявал."