Проф. Пламен Павлов: Конфликтът в Украйна се очертава да бъде все по-кървав

Руското общество ще изпита сътресения

Общество
15:12 - 22 Септември 2022
2063
Проф. Пламен Павлов: Конфликтът в Украйна се очертава да бъде все по-кървав

„Това, което назрява в Русия, може да има чудовищни последици. Руското общество несъмнено ще изпита някакви сътресения. Конфликтът в Украйна се очертава да бъде все по-кървав.“ Това каза историкът проф. Пламен Павлов пред Би Ти Ви.

Той коментира и частичната военна мобилизация в Русия.

„Освен това не бива да забравяме, че както отбелязват някои наблюдатели в Петербург и в Москва, в някои градове просто не знаят, че има война. А в момента обикновено се изпращат контингенти от най-бедните райони на Русия. Там хората просто са докарани до такава чудовищна мизерия, че това да постъпят в армията е най-сигурният доход. Това е голяма трагедия и аз се надявам, че руското общество и руският политически елит да намери сили да прекратят това безумие“, смята Панов.

Историкът заяви в Деня на Независимостта на България, че каквото и да казват за нас и в каквито и зависимостта да ни обвиняват – ние сме независими.

„Мисля, че в момента сами определяме своя път. Сега вече въпросът е колко от нашите политици, за разлика от онези в 1908 г., са способни да го правят по най-добрия и по най-убедителния начин“, коментира още проф. Павлов.