Проф. Радка Аргирова: Започвайте да произвеждате хлорохинов фосфат

Актуални новини
09:04 - 20 Март 2020
11661
Проф. Радка Аргирова: Започвайте да произвеждате хлорохинов фосфат

„Трябва да приложим в България лекарствата авиган и хлорохин, но не заедно. Според китайските данни, 4-6 дни, след като болният стъпи в болница и започне лечението му с тези лекарства, сериозно се подобрява състоянието му и се намалява количеството на вируса. Трябва се вярва на тези китайски данни, тъй като те овладяха пандемията.” Това заяви за COVID-19 проф. Радка Аргирова, един от видните ни вирусолози, в „Здравей, България”по Нова Тв.

Вчера заразеният милиардер Кирил Домусчиев съобщи, че прави опити да закупи хлорохиновия фосфат, който е един от продуктите, който се е доказал и в момента е номер 1 във всички протоколи във Франция, Германия и Австрия за третиране на болни от коронавирус.

„Хлорохиновият фосфат не се произвежда в България отдавна, но трябва да се възстанови производството му.”, заяви проф. Аргирова. Директорът на средиземноморския институт по инфекциозни болести в Марсилия д-р Дидие Раул също е направил проучване в тази насока и е установил, че именно това лекарство помага в борбата срещу COVID-19.