Проф. Радулов: Енергетиката е тъпкана с руски шпиони

Очевидно е, че изгонените служители на Митрофанова са се занимавали с пропаганда

Политика
10:13 - 04 Август 2022
2470
Проф. Радулов: Енергетиката е тъпкана с руски шпиони

Много индикации има, че Александър Николов и цялата система на енергетиката е просмукана от руска агентура. Голяма част от хората са били свързани с различни руски фирми, част от тях имат сериозни връзки именно там. През последните 10 години - с “Газпром”. Мисля, че тези връзки са малко по-сериозни отколкото нормалната обстановка го е изисквала. Очевидно е, че изгонените служители на руското посолство са се занимавали с пропаганда. Тези хора са свързани и с енергетиката. Това заяви пред Нова телевизия проф. Николай Радулов, отцепил се от ИТН. 

"Незнам защо Слави Трифонов сложи Александър Николов в министерството на енергетиката. Той не е участвал в предизборни кампании, не е свързан с партията. Изведнъж се появи там и се инсталира. Като Гроздан Караджов. Има някаква връзка с близкият от 20 г. приятел на Трифонов Орлин Алексиев. Не е специалист по енергетиката. Хората са го виждали с лица със спорна репутация в българското общество. Виждан е с Пеевски. Николов ми каза, че е попаднал случайно и няма нищо общо. Но тази среща е факт", посочи още Радулов.

По-скоро политическо било изказването на Румен Радев, който призова служебното правителство да внимава и да не въвлича страната ни във военния конфликт в Украйна. 

“В целия този конфликт сме много малки и никой не ни обръща внимание. Руснаците ни обърнаха внимание като елемент, който може да се ползва като пропаганда, ако поддадем. Явно не поддадохме”, посочи още Радулов.