Проф. Слатински: Провокират публиката на ЦСКА, за да се стигне до сакатлък!

Футболистите на Илич трябва да играят с мисълта, че се изправят срещу средняк, ползващ съдийска подкрепа, заяви експертът по сигурност

Спорт
13:59 - 09 Март 2023
2942
Проф. Слатински: Провокират публиката на ЦСКА, за да се стигне до сакатлък!

"Изключително важно е, приемете моето разтревожено любителско мнение - публиката на ЦСКА да не се поддава на провокации, тя е тласкана съзнателно да извърши безобразия, които да доведат до тежки санкции за отбора. Особено да внимава Сектор Г! Враговете на ЦСКА целят точно това - да стане сакатлък", коментира проф. Николай Слатински - специалист по национална сигурност.

Бившият депутат взе отношение по така дискутираната тема, сзързана с двубоя ЦСКА 1948 - ЦСКА, който по програма трябва да се състои в неделя, 12 март, на стадиона в бистрица. Армейците не са съгласни с това, както и с бройката отпуснати им билети, като настояват срещата да бъде преместена на националния стадион "Васил Левски".

От Сектор Г излязоха с официална позиция, а в различните постове има хиляди коментари. Проф. Слатински се включи в дискусията, изразявайки мнението си.

Ето какво допълни още той по темата:

"С аргументи от футболно естество те не могат да победят ЦСКА, затова винаги ни режат главите с аргументи от извън-футболен произход. И още нещо - не бива да се налива олово в краката на футболистите, че това е мач на живот и смърт!

Помня, някога, в първия мач с Четирите цифри, май беше в първия кръг, ако не се лъжа, истеричната на моменти наша превъзбуда парализира момчетата и едвам се добрахме до равен. Ако бяхме подхождали тогава като срещу отбор не от нашата класа, можехме по-късно да нямаме тези проблеми, те щяха да си бъдат средняк. Ние им наляхме с онзи мач високо самочувствие, че са нещо, а бяха едно голямо нищо", сподели Слатински.

"Дано Илич знае как да мотивира момчетата с футболни аргументи. Това са чужденци, те не могат да влязат в нашите български разпри и дрязги, каквото и да им говорим. Те трябва да знаят, че играят с нелош отбор, с няколко много добри играчи, с изключително много пари, с постоянна съдийска подкрепа и създаден именно да ни дразни и ни докарва понякога до истерика. Мобилизират се и бият!", допълни още той.

"ЦСКА е по-класният тим и ако се мотивира за мач като срещу отбор от челната тройка-четворка, може да си вземе мача, хайде не спокойно, но закономерно!", завърши професорът.