Проф. Слатински: Трифонов се подреди до ГЕРБ и ДПС във войната срещу Кирил Петков

Новини
13:21 - 18 Август 2021
7967
Проф. Слатински: Трифонов се подреди до ГЕРБ и ДПС във войната срещу Кирил Петков

Професор Николай Слатински не не пропуска възможност да изрази гражданската си позиция, особено когато става дума за политика. Последните актуалните политически събития у нас го развълнуваха, както и всеки един нормален българин.

Проф. Слатински, който отскоро е пенсионер, сподели мнението си в профила си във Фейсбук.

Ето какво написа той:

"СТ направи доста грешки, особено през тези последните седмици. Някои от тези грешки бяха направо глупости.

Но най-голямата глупост сред най-големите му грешки бе това да се подреди до ГЕРБ и ДПС в изначално загубената война срещу Кирил Петков!

Аз практически не гледам телевизия и може би затова не съм прекалено пленен от обаянието и интелекта на Кирил Петков.

Но моето символ верую от доскорошното ми блажено време (от което Злото ме изхвърли) на преподаване в студентските аудитории е, че имаме златни млади хора - не само единствената, но и последната надежда за България.

В унилото и безпътно време на обърналия посоката си от порива и енергията за нормалност към блатото на корумпираното, проолигархично, арогантно и оперирано от ценности статукво Преход, СТ си отгледа мнозинство от сурогатна чалга-патрЕотарска тълпа загубили социална ориентация не-граждани. Това е мнозинство, което е твърдо Против всичко, което се случва и прави у нас, но не знае изобщо за какво е За.

Тези не-граждани, уви, са наистина огромно мнозинство.

Но те не са цялото младо поколение. 10-15 процента от това младо поколение са хора с достойнство, с биография, с визия, с истинска образованост, с характер, с ценности. 

Те са успяващи по света и у нас.

Те са носители на знаене и можене, на честност и почтеност, на самочувствие и вяра в силите, на социална отговорност и обществен оптимизъм.

Те излизат на сцената.

Те са по-доброто за България настояще.

Те са утрото и утре-то на страната ни.

Те не са чалга-патрЕоти, това им личи отдалеч.

Тях не можеш да си ги представиш да пеят пошлотии и тъпотии като седем-осем и ще си паднала!

Те са много над този асоциален, еректирал поп-фолк.

СТ не ги разбира тези млади хора, толкова различни от мнозинството, което получава емоционални полюции на концертите му.

Тези млади хора не се подвластни на харизмата му, те не могат да бъдат манипулирани от него.

СТ даже не си дава сметка как подсъзнателно, асъзнателно, безсъзнателно, несъзнателно е против тях!!!! 

Той не е от тяхната кръвна група.

Той е вече минало, неспособно да промени настоящето и вредно за бъдещето.

СТ с първичната си сетивност долавя, че тези млади хора искат да отвоюват България не само от ББ, но и от него, от онзи него с чалга-патреотарството, с циничния език, с пошлите скечове, с ширпотребния хумор.

Тръгвайки срещу Кирил Петков и нареждайки се в противната и обречена кохорта на статуквото наред с (лидерите на) ГЕРБ и ДПС, СТ брани вчерашния себе си от младите хора като Кирил Петков, които са отрицание на статуквото и носители на надежда за Промяна.

С това СТ се превръща в ретроградна и реакционна персона.

Единственият полезен ход на СТ е да излезе от досегашния си медиен чалга-патрЕотарски образ и да даде шанс на младите кирилпетковци.

Да покаже, че се е променил, че е станал нов СТ, помагайки на хората като Кирил Петков да отвоюват България не само от ББ, но и от досегашния СТ!!!"