Проф. Велислав Минеков свиква нов протест, ето кога

Общество
17:58 - 06 Юли 2022
4522
Проф. Велислав Минеков свиква нов протест, ето кога

Бившият служебен министър на културата проф. Велислав Минеков свиква нов протест, защото „границите са преминати“.

Новината дойде от негова публикация във фейсбук, ето пълния текст без редакторска намеса:

Помните ли какво написах в един летен ден на 2020 година?

„Въоръжени претърсват президентството! Границите са преминати! Това е преврат!“ - това беше първата ми реакция на безпрецедентната до 9-ти юли 2020-та акция на Прокуратурата.

Само час по-късно знаех какво ще правим – събирахме се на Фонтана пред Президентството, за да спасим демокрацията. В началото бяхме няколко десетки, после няколко стотин, а в края на деня бяхме близо 10 000 – истинска тълпа от будни хора, които знаеха, че поругаването на президентската институция е последната крачка преди окончателното завладяване на държавата от мутрите и мафията. Чудото се беше случило.

На 9-ти юли 2020-та, народът беше решил да си върне държавата и да поиска сметка на онези безобразници, които близо 12 години тъпчеха всичките му права, които го ограбваха, осъждаха без присъда, унижаваха и унищожаваха.

На 10-ти юли бяхме още повече, после и още повече. В течение на месеца, стотици хиляди българи се бяха събудили, присъединиха се Пловдив, Варна, Бургас, Русе... В страната биеше сърцето на зараждащото се ново начало, което напоследък ни беше трудно да повярваме, че наистина ще се състои въобще. Въстанаха и българите в чужбина. Последваха палатковите лагери, а после и Великите народни въстания.

Не ни беше лесно. Обикновените хора срещу тези с цялата власт. Понякога беше притеснително, а понякога дори страшно. Бяхме заплашвани, бити, унижавани, подслушвани и мачкани, но истина беше, че всички ние вече бяхме победители. Злото беше особено зло, но то си отиваше. Вече беше ясно, че заедно сме направили решителна крачка към връщане на нормалността.

На 9-ти юли 2022 година е нашият Национален празник – националният празник на свободните българи. Нека да го отбележим заедно.

На 9-ти юли 2022-ра (събота), в 18 часа, се събираме отново на площада при Фонтана пред президентството, по същия начин, както се събрахме две години по-рано.