Професионалните гимназии в Стара Загора настояват за възстановяване на практиките

Новини
13:28 - 18 Януари 2021
2346
Професионалните гимназии в Стара Загора настояват за възстановяване на практиките

Всички професионални гимназии в област Стара Загора са заявили желание да върнат практическите си занятия. Днес ще бъдат изпратени допълнителни указания за спазване на противоепидемичните мерки, обясни началникът на Регионалното управление на образованието Татяна Димитрова.

Всички професионални гимназии и средни училища с професионална подготовка в област Стара Загора са в готовност да възстановят практическите си занимания, увери Татяна Димитрова. 

"Да, обучават се в електронна среда, но друго е да го гледат на екрана, друго е да го правят самостоятелно учениците".

В Професионалната гимназия по електроника "Джон Атанасов" в Стара Загора практическите занятия ще се провеждат само в училище, уточнява директорът Даниела Пашова. 

"Учебната практика към момента ще я провеждат в нашите условия, защото партньорите малко се притесняват от карантината. Ние всъщност имахме производствена практика, която трябваше да бъде проведена в партньорските организации, т.е. от предприятията, които са". 

Пашова увери, че са взети всички противоепидемични мерки в училище, базата е голяма и ще се избегне струпване на много деца и класове на едно място.