Професори от УниБИТ дариха книги на клуба в Скопие

Балкани
14:47 - 26 Ноември 2022
2586
Професори от УниБИТ дариха книги на клуба в Скопие

Професори от Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) присъстваха на откриването вчера на българския Културно-информационен център в Скопие.

Делегацията в състав проф. д-р Христина Богова – декан на Факултета по библиотекознание и културно наследство, проф. д-р Боряна Бужашка – директор на Центъра за изучаване на българите в чужбина и проф. Ваня Добрева – ръководител на катедра „Култура, историческо наследство и туризъм“, използва повода с откриването на новата сграда в столицата на Северна Македония, за да направи дарение за библиотеката на българския център.

„Придобиването на самостоятелна сграда, дом на българската култура, ще допринесе за диалога между българския и македонския народ, ще засили сближаването и преодоляването на разделителните линии”, посочи проф. Богова.

„Културата притежава тази особеност - да задвижва механизмите на взаимодействията и да съдейства за обмена на творчески идеи и иновации.

Даряваме от името на УниБИТ на обновената библиотека в БКИЦ най-българския вестник „За буквите – О писменехь“, както и книги, за да можем заедно с нашите македонски колеги да споделяме общите си открития, надежди и виждания за бъдещето”, поднесе и добра новина деканът на Факултета по библиотекознание и културно наследство.