Профилната снимка в социалните мрежи издава характера

Фотосът показва как искаме хората да ни възприемат

Любопитно
12:56 - 14 Май 2019
2052
Профилната снимка в социалните мрежи издава характера

Психолозите обясняват, че снимката, която слагаме в интернет пространството, показва как искаме хората да ни възприемат.

Ако е черно-бяла. Тя е нещо по-специално, ретро, по-арт. На нея изглеждаме някак различни, по-добре, интересни. Точно такова впечатление искаме да оставим у околните. Знак е, че често не сме откровени, че държим да режисираме ситуациите, дори хората.

Ако сте със слънчеви очила. Тази снимка казва: „Виж ме, аз съм готин”. Всички звезди ходят с тъмни очила, защо и вие да не скриете мислите си зад тях? Потайни, наблюдаващи, странящи от събитията, вие обичате да сте в центъра на вниманието, но по-скоро като наблюдател и коментатор, като нещо повече от останалите.

Снимка на герой от анимационен филм. Обичате игрите, обичате да влизате в роли. Детското още живее във вас и вие не сте готови да погледнете на живота само от сериозната му страна. Разбирате се прекрасно с децата, защото говорите без проблем техния език. Можете с часове да стоите в увеселителен парк, да гледате анимация или да редите пъзели. Вие сте добър приятел, на който може да се разчита по всяко време.

Разголени и секси. Фотосът е знак, че търсите отчаяно внимание. Искате да се покажете, да ви забележат. Търсите комплименти, а защо не и нов партньор? Всъщност откровената голота невинаги е най-добрият начин да привлечете погледите. Опитайте с нещо по-завоалирано.

Паспортна. Определено не е подходяща за социалните мрежи, колкото и симпатично да изглеждате на нея. Или това е единствената снимка, с която разполагате, или се приемате прекалено сериозно. И в двата случая трябва да промените нещо, иначе рискувате да ви приемат за прекалено скучни.

Снимка от купон. Е, не е много секси да се снимате с чаша в ръка, освен, ако това не е перманентното ви състояние. Искате да покажете, че сте купонджии, че обичате да се забавлявате, че имате много приятели. Така е. Спор няма. И няма нищо лошо в това да сте в центъра на купона. Вие сте душата на компанията, всички ви обичат, но не злоупотребявате с това.

Обработена снимка, на която почти не си приличате. Уви, вече не е модерно. Показва несигурност, страх, че няма да ви харесат. Липса на самочувствие. Не е лошо да сте самите себе си, имате достатъчно достойнства, за да се чувствате добре в кожата си.

Забавен надпис. Забавни сте. Приемате почти всичко на шега. Дори наистина сериозните неща. Чувството ви за хумор е заразително. Можете да се засмеете над всичко, дори над самите себе си. Не се сърдите, когато другите се шегуват с вас, защото после им го връщате тъпкано – разбира се, с добро чувство.