Проговори бащата на убиеца Никола Райчев: Съкрушен съм

21-годишния Ангел Здравков бе убит с нож преди година заради момиче

Общество
16:03 - 09 Октомври 2024
4837
Проговори бащата на убиеца Никола Райчев: Съкрушен съм

Седем свидетели бяха разпитани по делото за убийството на 21-годишния Ангел Здравков в Пазарджик. Пред разширен състав на Окръжен съд - Пазарджик своите показания потвърдиха двамата медици от Спешна помощ, които първи са се отзовали на мястото на убийството.

Ангел Здравков

По думите на д-р Иван Иванов единият удар с нож е засегнал артерия - травма, при която животът на човек трудно може да се спаси. Сред свидетелите, разпитани днес, бяха и бащата и братът на обвиняемия Никола Райчев, които за първи път коментираха публично извършеното от него. Двамата заявиха, че съжаляват за стореното от него и също са съкрушени за убитото момче. Според тях обаче истината се изопачава.

От известното до момента няма спор, че именно Никола Райчев е нанесъл две прободни рани на Ангел, довели до неговата смърт. В повод за убийството се превръща момиче, което е имало връзка и с двамата, и става пряк свидетел на убийството. А заради начина, по който е отнет живота на техния роднина и приятел, тази сутрин десетки хора от Пазарджик протестираха пред сградата на Съдебната палата.

Според Георги Маратилов те правят това, за да подкрепят семейството и правосъдната система, която да вземе разумно решение за убийството на техния приятел. Друг близък на Ангел - Радостин Попов - призова съдебната система да не се подиграва с потърпевшите и да има справедливи присъди.

На 29 септември се навърши една година от убийството на Ангел.