Проклятие убива водещите на "Здравей, България"

Любопитно
12:15 - 07 Април 2021
13659
Проклятие убива водещите на "Здравей, България"

По-малко от година след трагичната и нелепа смърт на култовия журналист Милен Цветков в отвъдното в разцвета на силите си се пресели още един знаков телевизионер - Георги Коритаров. Двамата са не просто колеги, но и лицата на емблематичния сутрешен блок на Нова ТВ "Здравей, България". А ненавременната им кончина носи и страховита отсянка на окултен мистицизъм, твърдят колеги на журналистите.

Кошмарен инцидент в басейна "Дианабад" от началото на миналия век е оставил своя отпечатък върху сградата, от която "Здравей, България" се излъчваше в продължение на дълги години преди Нова да се премести в лъскавия си нов дом по пътя към летището. Цветков и Коритаров били сред малкото, ровили в историята заради журналистическото си любопитство и по-суеверните им колеги днес са склонни да търсят обяснение на смъртта им в старо проклятие.

Става въпрос за трагедия от есента на 1931 г., когато в "Дианабад" се провеждат Балкански игри по плуване. Две състезателки от Турция, млади девойчета на 13-14 години, се задушават в стаята си и загиват след изпускане на газ. Случаят е покрит от правителството на Александър Малинов, за да не се предизвика международен скандал. Твърди се обаче, се семействата на момичетата са хвърлили стара мюсюлманска клетва върху лобното им място.

Именно в бившата хотелска част, където се е случила трагедията, 6 десетилетия по-късно се намирали офисите на "Здравей, България". И докато за Милен Цветков няма доказателства, сигурно е, че увлеченият от историята Георги Коритаров внимателно е проучвал непознатия на широката общественост инцидент, твърдят колеги на журналиста.

Макар да е трудно да припишем случилото се с водещите на окултното, факт е, че точно година преди Милен - през пролетта на 2019-а, внезапно и неочаквано почина още една емблема на предаването - Весела Тотева. Талантливата писателка си отиде само на 45 малко след като дебютният й роман „Падение и спасение: изповедта на една хероинова наркоманка“ се превърна в бестселър.