ПРОКОБА! Братът и племенникът на проф. Чирков починаха за 5 дни

85-годишният Дилян не беше в добри отношения с медицинското светило

Любопитно
16:42 - 25 Април 2024
9548
ПРОКОБА! Братът и племенникът на проф. Чирков починаха за 5 дни

Двойна трагедия покруси фамилията на легендарния български медик проф. Александър Чирков, който си отиде от този свят през 2020 година.

Неговият брат Дилян е погребал сина си Борис, а дни по-късно самият той се е споминал от мъка по детето си. И двамата починали в родния им Лом. За нещастието съобщава дъщерята на Борис – Джема.

„Бог взе от този свят моя баща Борис Чирков. Благодаря ти, тати, че си бил най-добрият баща на света. Ти беше моят закрилник и моята опора. Ти беше моят стълб, моето богатство“, написа тя.

Пет дни по-късно момичето сподели във фейсбук, че се е споминал и дядо й Дилян, брат на проф. Чирков. Той не могъл да преодолее шока.

Преди малко повече от година Дилян остана вдовец, след като почина жена му Берта. Цялата фамилия Чиркови са потресени от черната серия в семейството и смятали, че става дума за прокоба.

85-годишният Дилян Чирков не бе в отлични отношения със своя брат Александър. Двамата ту враждуваха, ту се помиряваха. Преди време папараци изловиха родственика на кардиохирурга да се реди на опашка за храна от социалната кухня в Лом. Братът на професора бе заснет, докато чакаше за филия хляб и яхния редом с бездомници. Макар че проф. Чирков бе един от най-успелите и заможни лекари у нас, 2 години по-големият му брат Дилян броял стотинките си до последно. Двамата не си говореха повече от 2 десетилетия, не се чуваха дори за празници.

Причината за влошените им отношения била повече от банална — спор за имоти.