Прокуратурата нищи кървавата драма в Пловдив

62-годишният Илия Йорданов застреля по-малкия си брат Петко и се самоуби

Новини
12:30 - 03 Декември 2020
1120
Прокуратурата нищи кървавата драма в Пловдив

Пловдивската прокуратура образува досъдебно производство за кървавата трагедия, която вчера разтресе града.

62-годишният Илия Йорданов застреля по-малкия си брат Петко и се самоуби.

Драмата се разигра в апартамент на ул. "Киев" 6, обитаван от Петко, съпругата му Иванка и синът им Стефан. Мотивът на извършителя е, че въпросното жилище било приписано от починалия баща на братята на внука. Илия настоявал да се продаде и парите да се разделят поравно. Съгласие обаче не било постигнато.

Във фаталния ден стрелецът пристигнал в Пловдив от Стамболийски, където в момента живее. По това време 58-годишният Петко бил в жилището на ул. "Киев" заедно с майка им, която е с тежка деменция. Между братята имало сборичкване, след което Илия прострелял в главата Петко със самоделна ловна пушка. После по същия начин сложил край на живота си.

Съпругата на Петко - Иванка, открила двата трупа и се обадила на тел. 112.

"След извършен оглед на местопроизшествието и на множество други действия по разследването, както и разпит на свидетели, изземване на биологичен материал, обтривки за наличие на барутни частици на двата трупа и от други лица, към настоящия момент основната версия е за извършено убийство от Илия Йорданов на по-малкия му брат Петко с гладкоцевна нарезна пушка и последващо самоубийство на извършителя", посочват от прокуратурата.

При направения оглед са били установени и иззети - гладкоцевната нарезна пушка, един брой пистолет и други боеприпаси. По разследването се работи активно по всички останали възможни версии, като са назначени множество експертизи – съдебно-медицинска, химическа, биологична, дактилоскопна, балистична и др. Изясняват се мотивите за извършеното престъпление.