Прокуратурата: Няма задържани по случая с насилие над деца във Велинград

Възпитателката от детската градина е била задържана до 24 часа

Общество
16:11 - 30 Май 2024
1103
Прокуратурата: Няма задържани по случая с насилие над деца във Велинград

Служител на Иновативна детска градина "Фантазия" е задържан от полицията за срок до 24 часа след разпространените кадри с малтретиране на дете от детското заведение. Към момента няма задържани лица с повдигнати обвинения, обявиха от прокуратурата в Пазарджик.

Детето - жертва на насилие в скандалния видеоклип се отглежда от приемно семейство и е под особена закрила. Предстои разследващите да проверят и средата, в която живее.

Все още се установява кога и при какви обстоятелства са заснети скандалните кадри, тъй като детето, станало жертва на насилие, не е посещавало градината през последните два месеца.

"На този етап прокуратурата не разполага с други сигнали за насилие към деца за тази детска градина. Това не означава, че няма подобни случки и ако те бъдат установени, не е проблем да бъдат придружени към бъдещо обвинение. Към настоящия момент нямаме подобни данни, но се работи и в тази посока", заяви Радослав Бакърджиев от РП - Пазарджик.

Към момента районната прокуратура в Пазарджик образува ДП зап проявено насилие спрямо малолетно. ДП е за причинена телесна повреда на малоетно от длъжностно лице. Престъплението е по чл. 131, ал 1 т.2 и 4 от НК.

Разпитани са 8 свидетели.