Прокуратурата подхвана швейцареца Урс Петер, набил градинар в Созопол

Общество
15:52 - 21 Юни 2022
3200
Прокуратурата подхвана швейцареца Урс Петер, набил градинар в Созопол

Швейцарецът Урс Петер Моос, който от няколко години е превърнал в кошмар живота на съседите си в красивия комплекс „Панорама бей“ вече е обвиняем.

49-годишният бивш общински съветник от Консервативната партия в Биннинген e подведен под наказателна отговорност за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди на градинаря Никола Иванов.

Досъдебното производство е под наблюдението на Районна прокуратура, а на държавното обвинение вечe са докладвани и новите обстоятелства по случая, които ще утежнят положението му.

По разпореждане на прокуратурата са направени множество експертизи, които целят да докажат вината на избухливия швейцарец.

В същото време съседите на Урс Петер Моос от „Панорама бей“ се срещнаха и с кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев, за да го запознаят с проблемите на комплекса, където водата е спряна, а швейцарецът е изградил алтернативна захранваща система с маркучи, съобщава "Флагман". Те алармират, че Урс, който управлява част от апартаментите и ги предлага за краткосрочно отдаване, може да нанесе сериозен удар върху репутацията на Созопол, ако натрови някои от туристите, които са отседнали в тези жилища.