Прокуратурата подхвана случая с лекарката и мъжа, счупил стъклото на колата й край Пловдив

Новини
12:57 - 12 Август 2024
1818
Прокуратурата подхвана случая с лекарката и мъжа, счупил стъклото на колата й край Пловдив

Под надзора на Пловдивската районна прокуратура в Районното управление в Раковски се извършва проверка по подаден сигнал за хулиганство в района на бензиностанция на автомагистрала "Тракия". Според получените данни на 9 август е възникнал спор между пътуващи в два леки автомобила – "Инфинити" и "Алфа Ромео", спрели на обекта. След получения сигнал на място е пристигнал полицейски екип, съобщиха от държавното обвинение. 

Гласност на случая даде един от участниците във фейсбук. Д-р Лилия Филипова публикува пост, в който твърдеше, че мускулест мъж счупил стъклото на колата й, а вътре било 3-годишното й дете. Според жената МВР и прокуратурата прикривали случая, образувани са обаче 2 преписки. Едната за действията на мъжа, другата - на Филипова и съпруга й. 

Скандалът тръгнал след засечка на пътя. Според лекарката мускулест мъж ударил стъклото на колата й и го счупил. Неговата версия обаче е, че автомобилът тръгнал към него и той се опитал да се предпази.

По случая веднага е започнала проверка в районното управление, като за извършването й е уведомена прокуратурата. Наблюдаващият прокурор е дал указания в законовия срок да се снемат обяснения от всички, да се приобщят видеозаписи от охранителни камери на бензиностанцията и др.

Срокът за приключване на проверката е едномесечен.