Прокуратурата погна Стоян Казанев, наръгал шофьор заради спречкване в Българово

Общество
17:45 - 07 Август 2023
2828
Прокуратурата погна Стоян Казанев, наръгал шофьор заради спречкване в Българово

Районната прокуратура в Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Стоян Казанев, който в петък наръга с нож друг шофьор в Българово заради спречкване на пътя. 

Казанев е обвинен в причиняването на средна телесна повреда на водача - 49-годишен мъж от Бургас. Престъплението е квалифицирано по чл.129, ал.2, вр. ал.1 от НК - грози го затвор до шест години.

Кървавият екшън се е разиграл пред кметството на Българово. Двамата водачи се разминали в района на ул. „Първи май“. Зад волана на едната кола е бил 65-годишният Стоян, който побеснял, че е бил засечен от другия шофьор. Той излязъл от колата си и започнала словесна разпра, след което извадил нож от джоба си и намушкал опонента си в корема. Казанев напуснал местопроизшествието и оставил в безпомощно състояние жертвата си. 

Пострадалият се придвижил до центъра на Българово, откъдето е бил отведен от екип на "Спешна помощ" до болница "Дева Мария". Била му е извършена операция, като е
настанен за лечение и вече е без опасност за живота. Стоян Казанев го е намушкал в корема, но острието на ножа се е забило в реброто и е цяло чудо, че не са били засегнати важни органи, съобщава "Флагман".