Прокуратурата погна Волен: Или имаш вяра, или слушаш Мутафчийски

Политика
11:13 - 13 Април 2020
6155
Прокуратурата погна Волен: Или имаш вяра, или слушаш Мутафчийски

Прокуратурата се заема с лидера на "Атака" Волен Сидеров, който за пореден път излезе с провокативно изявление за нарушаване на карантината и да не се спазват мерките, препоръчани от шефа на националния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Държавното обвинение се самосезира за изказването на Сидеров, заяви пред "Сега" говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

В разпространена късно снощи позиция от "Атака" се казва следното:

"Не искам да вляза в храма с маска и да си крия лицето пред Бога (...). Днес, на Цветница, застанаха едни хора на 2 метра един от друг в храма, в "Александър Невски". Какво показват? Кое им е по-важно - Мутафчийски или Бог?

Народът, вярващите, да реагират и да кажат, че това не е правилно. Питам ги, когато дойде Пришествието, тогава те с маски ли ще се явят пред Господа и ще кажат – "Господи, идваме пред теб с маска”.

Не целунаха иконата, защото можело да се заразят, не взеха Причастие, защото един селски простак, зам.-председател на НС, казва, че можело да се заразят (...).

На Цветница не отидох, защото няма как да сложа маска пред Бога. Или имаш вяра, или слушаш ген. Мутафчийски. Ако имаш вяра в Бог, не трябва да си слагаш маска пред Неговото лице. Възкресение Христово е празникът, без който не можем.

Ако отречем това и кажем, че не е празник, отричаме нашата човешка същност. Ние сме създадени по образ и подобие на Господа. На Възкресение Христово ми се иска народът да излезе и да отпразнува този празник като народ - масово".

За автор на думите в имейла на "Атака" е посочен Волен Сидеров.