Прокуратурата повдигна обвинение на двамата, стреляли от кола край Цалапица

Новини
15:53 - 19 Април 2024
1333
Прокуратурата повдигна обвинение на двамата, стреляли от кола край Цалапица

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми по бързо производство двамата мъже - на 28 и 23 г., стреляли от лек автомобил "Мерцедес" на пътен възел "Цалапица", съобщиха от държавното обвинение. 

Tе са били задържани след 20 ч. вчера. Униформени били изпратени на сигнал, че на автомагистрала "Тракия", в района на пътния възел, са били възпроизведени изстрели във въздуха от движеща се кола с чужда регистрация., Малко по-късно тя е била спряна от полицейски екип в района на Стамболийски. Вътре пътували двамата. При извършена проверка в автомобила са били намерени газов пистолет и 23 патрона за него. Оръжието е законно притежавано от по-възрастния и е било иззето с патроните.

Установено е, че автомобилът, който е с десен волан, е бил управляван от собственика на пистолета. Изстрелите са били възпроизведени от двамата мъже през прозорците на колата. Няма пострадали хора.

Стрелците са криминално проявени жители на старозагорска област. Арестувани са за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях. За престъплението, за което са привлечени като обвиняеми, законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок до пет години.