Прокуратурата повдигна обвинение на задържания за грабежа в Елин Пелин

Kато обвиняем е привлечен Л. Г., на 37 г., от София, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата

Новини
12:39 - 25 Септември 2021
952
Прокуратурата повдигна обвинение на задържания за грабежа в Елин Пелин

Окръжна прокуратура-София наблюдава досъдебното производство за въоръжения грабеж, извършен в денонощен магазин в град Елин Пелин.  С постановление на наблюдаващия прокурор като обвиняем е привлечен Л. Г., на 37 г., от София, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Според обвинението, на 22 септември около 23,20 часа Л.Г. е влязъл в магазина. Насочил пистолет срещу служител в търговския обект – мъж на 20 г., и поискал да му даде оборота от деня. Обвиняемият отнел 1812 лева, два мобилни телефона и кутия цигари. След това той напуснал денонощния магазин и се придвижил до гр. София с л.а. „Рено клио“. Предприети са оперативно-издирвателни мероприятия и незабавно е започнато досъдебно производство. Автомобилът е намерен, иззети са и други веществени доказателства.

В хода на разследването извършителят е задържан на територията на гр. София. Установено е, че той е извършил деянието при условията на опасен рецидив. Л.Г. е осъждан за престъпления против собствеността, за които е изтърпял наказания „лишаване от свобода“.   

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура-София да внесе искане в съда за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.