Прокуратурата проверява застрояването в местността "Поляните" край Синеморец

Новини
13:36 - 07 Октомври 2020
1159
Прокуратурата проверява застрояването в местността "Поляните" край Синеморец

Върховната административна прокуратура разпореди на РДНСК и екоинспекцията в Бургас да извършат проверка на строителните дейности в местността „Поляните“ край Синеморец. По информация в медиите във прокуратурата е образувана преписка за застрояване, което попада в границите на Природен парк „Странджа“.

Проверката, която трябва да направят контролните органи има за цел да установи извършени ли са и продължават ли да се осъществяват строителни дейности в имоти в землището на местността Поляните край Синеморец, и дали те съответстват на издадените строителни книжа. При проверка на място още преди 4 месеца наш екип видя, че в местността е започнало строителството на три сгради. В публикация в медиите  от Асоциацията на парковете твърдят, че в местността е предвидено да бъдат построени 32 обекта като района ще се превърне в жилищен квартал. Кметът на Царево Георги Лапчев заяви, че за да коментира темата трябва да му бъдат зададени конкретни въпроси за кой терен, подробен устройствен план или прилежаща територия се проявява интерес. 
Очакваме от  екоинспекцията в Бургас да ни информират дали има постъпили сигнали за нарушения при строителството в местността.