Прокуратурата с нови доказателства срещу „Тад груп“

Обвинените по делото са шефът на „Тад груп” Иван Тодоров, търговският директор Георги Янков и служителят Кристиян Бойков

Новини
14:44 - 23 Август 2019
2888
Прокуратурата с нови доказателства срещу „Тад груп“

Прокуратурата разпространи още доказателства срещу компанията „Тад груп” и тримата обвинени за източването на данните на 5 милиона българи от системата на НАП. Решението на магистратите е взето след множество запитвания.

Обвинените по делото са шефът на „Тад груп” Иван Тодоров, търговският директор Георги Янков и служителят Кристиян Бойков.

„До настоящия момент Специализираната прокуратурата два пъти оповести данни от досъдебното производство, а именно на 01.08.2019 г. и на 09.08.2019 г. Подчертаваме, че тези доказателства са разгласени след разрешение на наблюдаващия прокурор, както и след като същите са били предмет на съдебно обсъждане", се казва в съобщението от държавното обвинение.

Според прокуратурата „въпреки прозрачността, в публичното пространство продължават да се разпространяват манипулативни твърдения, които целят персонално злепоставяне на конкретни магистрати и цялостно компрометиране дейността на прокуратурата. Тревожен е подходът на определени лица, политически партии и медии да поставят собствените си амбиции над интереса на повече от пет милиона българи", заявяват от обвинението.

Новите доказателства се пускат след разрешение на прокурор, става ясно още от съобщението.